Επίσκεψη στο
σύγχρονο ελαιοτριβείο του κ. Τσαπαρδώνη στη Μαγούλα (του τέως Δήμου Ωλένης) και
ενημέρωση των μαθητών μας για την εξαγωγή του ελαιόλαδου μέσα από την
υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής. Το παραγόμενο ελαιόλαδο, με τη νέα μέθοδο
συμπίεσης και απόσταξης, περιέχει περισσότερες φαινολικές ουσίες και για
το λόγο αυτό είναι πιο ανθεκτικό στην οξείδωση. Διατηρεί όλα τα συστατικά του,
εξασφαλίζοντας έτσι τις ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού. Επιτυγχάνεται η
μέγιστη εξάντληση του καρπού σε λάδι και η διατήρηση περισσότερων αρωματικών
συστατικών.