Σχολική χρονιά 2004-2005

 

Η ελιά, το υγρό χρυσάφι

 

 

 

 .13/6/2005: Μια υπέροχη βραδιά περίμενε τους καλεσμένους στο σχολείο μας. Αποχαιρετίσαμε τη σχολική χρονιά και καλωσορίσαμε το φετινό καλοκαίρι με μια πολύ όμορφη εκδήλωση που είχε για θέμα της τον καιρό και τις αλλαγές που κάνει κατά τη διάρκεια του χρόνου, τα λεγόμενα γυρίσματά του...

Γι' αυτό και το θέμα του περιβαλλοντικού προγράμματος που παρουσίασαν οι τάξεις Α', Γ' και Δ' είχε και τον πετυχημένο τίτλο: Έχει ο καιρός γυρίσματα....

Οι μαθητές παρουσίασαν το πρόγραμμά τους, τραγούδησαν, έδωσαν θεατρική παράσταση με θέμα τις 4 εποχές, χόρεψαν και χάρηκαν με τον κόσμο, τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, τους δασκάλους και τους γονείς τους.

 
Η παρουσίαση των μαθητών Μερικές από τις δημιουργίες των μαθητών Η έκτη τάξη μάς αποχαιρετά!!!

 Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ...

Ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης που έχετε, θα υπάρχει ανάλογος χρόνος αναμονής στο κατέβασμα των αρχείων flash. Αξίζει όμως τον κόπο λίγη υπομονή παραπάνω....Ευχαριστούμε!!!

 

 

 

Επάνω

.  Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό με τη δημιουργία μιας μικρής ταινίας, διάρκειας 3 λεπτών και ασχολείται με την αλλαγή του κλίματος στον πλανήτη και τις συνέπειες που έχουν οι παρεμβάσεις των ανθρώπων στη φύση, αλλά και στο τοπικό κλίμα, προτείνοντας κάποιες μικρές, αλλά σωτήριες λύσεις.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι η μεγάλη συμμετοχή της χώρας μας στο διαγωνισμό με την αποστολή 24 videos, που τη φέρνει στην πρώτη θέση με δεύτερη τη Ρουμανία με 21 videos .Συνολικά συμμετέχουν 120 videos.

Μια άλλη διαπίστωση ήταν ότι μεγάλη συμμετοχή είχαν και οι υπό ένταξη χώρες στην Ενωμένη Ευρώπη και μάλιστα με συντριπτικά παραπάνω συμμετοχές απ' ότι παραδοσιακές χώρες της Ε.Ε.

Πραγματικά ευχάριστη εντύπωση μας έκαναν οι πρωτότυπες ιδέες των υπό ένταξη χωρών, που ήταν γεμάτες φαντασία, αυθορμητισμό και πλούσιες ιδέες. Αυτό φανερώνει ότι έχουν ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό σύστημα και ότι εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να αντλήσουμε αρκετά στοιχεία από αυτούς. Σίγουρα γινόμαστε πιο πλούσιοι, από εκπαιδευτική άποψη.

Φυσικά τα video της Ελλάδας κλέβουν την παράσταση, γιατί καλύπτουν ένα σωρό περιπτώσεις, τα διακρίνει ποικιλία και αρκετό χιούμορ. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία!!!

Το video του σχολείου μας θα το βρείτε στο σύνδεσμο Γκαλερί και έχει το όνομα ΕΥΗ 12 (πατήστε στον αριθμό 80 στο κάτω μέρος της σελίδας).

Το βίντεο και η προσπάθεια των μαθητών του σχολείου μας απέσπασαν επαινετικά σχόλια και μια συγχαρητήρια επιστολή από τον κ. Σταύρο Δήμα, ο οποίος είναι επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα περιβάλλοντος και έκανε και την απονομή των βραβείων για τον διαγωνισμό Πράσινη Εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Ελλάδα και Ρουμανία, όπως είχαμε προβλέψει, ήρθαν πρώτες.