.

 

 

Σχολική Χρονιά 2007-2008

Safer internet 2008. Για ένα ασφαλές διαδίκτυο!!!

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για το ασφαλές διαδίκτυο που οργάνωσαν ο Ελληνικός κόμβος ασφαλούς διαδικτύου σε συνεργασία με την εκπαιδευτική πύλη e-yliko, τη Safeline και την Ψηφιακή Ελλάδα.

Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, γιατί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στο χώρο του κυβερνοχώρου, πώς να τον αξιοποιούν σωστά και κυρίως ποιοι είναι οι κανόνες σωστής συμπεριφοράς στη νέα και εξελισσόμενη κοινωνία.

Από τα έργα των μαθητών μας, θα καταλάβετε ότι η ενημέρωση... έπιασε τόπο.

 

Αδαμαντία Άννα Ιφιγένεια
Θεοδώρα Ομαδικό πόστερ

Επάνω

Κλικ για μεγέθυνση

Διαγωνισμός αφίσας από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που οργάνωσαν οι εκδόσεις Πατάκη.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου.

 

Η ιδέα για την αφίσα βασίζεται σε ένα ομαδικό κολλάζ το οποίο κατασκεύασαν οι μαθητές της Ε’ τάξης για τις ανάγκες του μαθήματος «Ευέλικτη Ζώνη», στο οποίο γίνονται προσεγγίσεις διαθεματικού χαρακτήρα. Έτσι η αισθητική αγωγή συναντά τη φυσική, τη γλώσσα, την πολιτική αγωγή και άλλα μαθήματα.

 

Στην περίπτωσή μας, η 50η επέτειος εκτόξευσης του τεχνητού δορυφόρου Sputnik, κείμενα στο μάθημα των φυσικών σχετικά με το ηλιακό μας σύστημα, το σύμπαν, τους πλανήτες καθώς και πλήθος λογοτεχνικών περιγραφών από έλληνες και ξένους πεζογράφους ή ποιητές, έδωσαν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός κολλάζ από όλους τους μαθητές της τάξης μας.

 

Η προσθήκη ενός κοριτσιού που διαβάζει ένα βιβλίο σε συνδυασμό με το σλόγκαν «Μη του στερείτε ένα καλό βιβλίο», πιστεύουμε ότι δένει αρκετά καλά και εξυπηρετεί τον επικοινωνιακό σκοπό της αφίσας.

Αν θυμηθούμε τα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν, τον Μικρό πρίγκιπα του Εξυπερύ ή τόσα άλλα σύγχρονα και μοντέρνα αφηγήματα, θα καταλάβουμε πόσο ικανό είναι ένα βιβλίο σήμερα να ταξιδέψει ένα παιδί πιο πέρα και από τ’ αστέρια.

Και ας διανύουμε την εποχή της διαστημικής, του διαδικτύου και των Μ.Μ.Ε, μιας εποχής που όλα διαδίδονται και προσφέρονται έτοιμα και με αστραπιαία ταχύτητα, καταστρατηγώντας τη φαντασία των παιδιών και την προσπάθεια σκέψης.

 

Το καλό παιδικό βιβλίο θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις παραμένοντας επίκαιρο και ελκυστικό, επιτελώντας στο ακέραιο την αποστολή του που δεν είναι άλλη από το να ασχολείται και να λαμβάνει υπόψιν του τις πολλαπλές ανάγκες του παιδιού, την αισθητική και εσωτερική του καλλιέργεια, την τέρψη αλλά και τον εφοδιασμό του με εικόνες και εμπειρίες για τη ζωή και τον κόσμο. Την προετοιμασία του για την είσοδό του στη σύγχρονη κοινωνία.

Επάνω

Πετώντας προς την ελευθερία

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν μαθητές του σχολείου μας. Ο κυνηγετικός σύλλογος σε συνεργασία με τη Θυροφυλακή Πύργου σε μια όμορφη αγροτική περιοχή του Δήμου Ωλένης, έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα πιο όμορφα πτηνά, τον φασιανό. Έμαθαν αρκετά πράγματα, ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά του, τον τρόπο επιβίωσής του, την τροφή του αλλά και τους κινδύνους που διατρέχει από εμάς τους ανθρώπους.

Ένας άλλος σκοπός της απελευθέρωσης φασιανών ήταν η ενδυνάμωση του είδους με σκοπό το πτηνό αυτό να γίνει ενδημικό, δηλαδή να μπορεί να βρίσκεται μόνιμα στην περιοχή μας.

Ελπίζουμε αυτή η σύντομη επαφή με τα πουλιά να ήταν η αφορμή οι μαθητές μας να αρχίζουν να αποκτούν μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση, μεταφέροντάς την στους οικείους τους.

Επάνω

Κλικ εδώ

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διεθνή διαγωνισμό της Oracle.

Ο διαγωνισμός αυτός έδωσε την ευκαιρία σε δασκάλους και μαθητές να εξασκηθούν στην ξένη γλώσσα, αφού η γλώσσα συμμετοχής ήταν τα Αγγλικά, αλλά και να ασχοληθούν με θέματα τεχνολογίας και περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, η εργασία μας έχει θέμα την αλληλεξάρτηση των ριζών με το έδαφος.

Έχοντας ζήσει τη δυσάρεστη εμπειρία των περσινών καλοκαιρινών πυρκαγιών, οι μαθητές αναπτύσσουν δραστηριότητες για να συνειδητοποιήσουν, ακόμη και με πειραματικό τρόπο, τη χρησιμότητα των δασών για τον άνθρωπο, αλλά και τον πλανήτη γενικότερα.

Παρουσιάζεται φυλλάδιο εργασιών, βίντεο με πειραματική διάταξη και αρκετές άλλες μαθησιακές δραστηριότητες, καθώς και ζωγραφιές των μαθητών.

 

Δραστηριότητες για τη Γεωγραφία Ε'

Από τη μαθήτρια Άννα Π.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

 

 

Επάνω

Πασχαλινή Κατασκευή

 

Θέλετε και εσείς να φτιάξετε τον λαγό της παρακάτω εικόνας;

 

Αν ναι, κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το φάκελο με τα υλικά. Καλή σας επιτυχία.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Το Αναστάσιμο Φως να φέρει σε όλους φώτιση για καλή πρόοδο και Ειρήνη στον κόσμο.

Επάνω