.

 

 

Καλωσόρισμα!!!

dimkarat_at_sch.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας καλωσορίσουμε στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας, το οποίο επιτέλους αποκτά και "ηλεκτρονική στέγη"!!!

Πολλές είναι οι σκέψεις που μας οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της ηλεκτρονικής τοποθεσίας.

Η κοινωνία της πληροφορίας, στην οποία έχουμε εισέλθει με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, αναπόφευκτα οδήγησαν και τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού μας συστήματος στα "ηλεκτρονικά" δρώμενα, τα οποία αποτελούν πρόκληση με τον τεράστιο όγκο, την ποικιλία στην άντληση και ανταλλαγή γνώσης, καθώς και τα μορφωτικά οφέλη που προσφέρουν.

Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα βήμα έκφρασης των μαθητών και των δασκάλων του σχολείου μας, μέσα από τις μορφωτικές δραστηριότητες που πρόκειται να αναπτύξουν.

Οι μαθητές ασχολούνται με θέματα που έχουν άμεση σχέση με τα ενδιαφέροντά τους και την ηλικία τους, με θέματα παρμένα από την επικαιρότητα, αλλά και από το ντόπιο και κοντινό τους περιβάλλον π.χ. ήθη και έθιμα του τόπου, τοπική ιστορία, γεωγραφία, αγροτικές ασχολίες κ.α.

Γίνονται ερευνητές και ανταποκριτές του τόπου τους και έτσι θα επιτυγχάνεται το άνοιγμα του σχολείου προς την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, αλλά και το αντίθετο, αφού στη διαδικασία αυτή δε θα εμπλέκεται μόνο το σχολείο, αλλά και η υπόλοιπη κοινότητα.

Ένας άλλος άξονας των δραστηριοτήτων είναι ότι το θέμα που θα επιλέγουν να διαπραγματευτούν οι μαθητές κάθε φορά, θα το εξετάζουν από διάφορες θεματικές σκοπιές και όχι μονόπλευρα. Γι' αυτό άλλωστε και οι δραστηριότητες ονομάζονται διαθεματικές.

Η σελίδα αυτή έχει και έναν άλλο στόχο: να γίνει η φωνή που θα φθάσει σε όλο τον κόσμο, ακόμα και εκεί όπου υπάρχουν απόδημοι Έλληνες, οι οποίοι κάποτε φοίτησαν στο σχολείο αυτό. Θα είναι ένας ταχυδρόμος που θα φέρνει νέα, αλλά και αναμνήσεις!!!!

Ελπίζουμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, να τη δείτε με συμπάθεια και να την κρίνετε με επιείκεια.

 

Σας ευχαριστούμε !!!

Το δημοτικό σχολείο Καράτουλα Μαγούλας

Επάνω

dimkarat_at_sch.gr

Φόρμα επικοινωνίας