Αρχική       

Γιορτή για τη Λαογραφία

Μια όμορφη και σεμνή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα-Μαγούλας, στις 12 Ιουνίου 2013. 

Ο τίτλος της ήταν: «ήθελα να σ’ αντάμωνα να σου ‘λεγα καμπόσα» και το θέμα της αφορούσε στη λαογραφία. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τονίσει τη σημασία που πρέπει να δίνει ο άνθρωπος στις ρίζες του και τη λαογραφική μας παράδοση.

« ποτέ να μη ξελησμονάς, άνθρωπε τη γενιά σου, τον τόπο σου, τσι ρίζες σου, ούτε τα γονικά σου. Γιατί από κει ξεκίνησες κι άπλωσες τα φτερά σου κι όσο ψηλά κι αν έφτασες, εκεί ‘ναι η φωλιά σου». 

Αφίσα της γιορτής Το πρόγραμμα Το δρώμενο

Για την αποχαιρετιστήρια αυτή γιορτή δούλεψαν και οι έξι τάξεις με τους εκπαιδευτικούς τους και τον Δ/ντή του σχολείου, κ. Παναγόπουλο Γιάννη. Ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια, παίχθηκαν δραματοποιημένα παραμύθια και παράλληλα λειτούργησε και έκθεση λαογραφίας με αντικείμενα που πρόσφεραν οι γονείς και συγγενείς των μαθητών, ζωντανεύοντας ξανά, έστω και για λίγο, το παρελθόν, τα ήθη, τα έθιμα και της καθημερινές ασχολίες των ανθρώπων στο σπίτι και το χωράφι.

Τέλος, η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Λινάρδου έδωσε μια αυθεντική νότα της λαϊκής μουσικής παράδοσης στην εκδήλωση. 

Ο σύλλογος γονέων και ο πρόεδρος κ. Μαγούλης, πρόσφεραν αναμνηστικά και βιβλία στους αποφοιτήσαντες μαθητές της Στ’ τάξης, ενώ στο τέλος οι μητέρες των μαθητών γλύκαναν και δρόσισαν το κοινό με κεράσματα και αναψυκτικά. 

 

Εικόνες από όλη τη δράση μας

Βιντεοθήκη του μουσείου

Κλικ εδώ

 

Το μουσείο μας και η τελική εκδήλωση

Το παρόν έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μπίρμπας Κων/νος, Σεϊντής Βασίλης, Βαρελάς Γιάννης (Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ), οι πρόεδροι των κοινοτήτων: Τσατσαμπάς Γ. (Καράτουλα), Αγριδιώτης Βλ. (Μαγούλα), Τσαπαρδώνης Π. (Χαριά), Σταυρόπουλος Χρ. (Σόπι), Ασημακόπουλος Χρ. (Ώλενα) και ο Δ/ντής του Δημ.Σχ. Βουνάργου κος Στάμος Ν.

Επίσης οι εφημέριοι των χωριών: Καράτουλα, Μαγούλας, Ώλενας, Λαντζοΐου, Αρβανίτι, Χαριάς.

 
Αρχική